123456789

Woekerpolissen – ingezonden brief

Het Financieele Dagblad – ingezonden brieven  

Amsterdam, 9 december 2014

Maandag werd bekend dat de Consumentenbond samen met Wakkerpolis actie gaat ondernemen tegen Nationale-Nederlanden (NN). Dit verbaast ons zeer. Wat zijn namelijk de feiten? Stichting Woekerpolisproces werkt samen met Dries Beljon (…). Dries Beljon voert een zaak tegen NN bij de hoogste Europese rechter, te weten het Europees Hof van Justitie. De uitspraak wordt verwacht in januari 2015.

Deze uitspraak is niet meer voor hoger beroep vatbaar en daarmee alles bepalend in de woekerpolisaffaire voor wat betreft NN. Claimclub Wakkerpolis voert één zaak tegen NN bij het klachteninstituut Kifid. Deze zaak is stilgelegd in afwachting van de uitspraak van het Europees Hof in de zaak die Stichting Woekerpolisproces en Dries Beljon daar voeren. Het is dan ook opmerkelijk dat de Consumentenbond zich na jaren procederen vlak voor de uitspraak als partij gaat mengen.

Nog opmerkelijker is dat zij dat doet in samenwerking doet met claimclub Wakkerpolis en niet met Dries Beljon en Stichting Woekerpolisproces en dat met beide laatstgenoemden ook geen overleg is gepleegd.

Pieter Lijesen,

Stichting Woekerpolisproces